Port Elisabeth, Township, St. Francis Bay - Reisverslag uit Knysna, Zuid-Afrika van Anke Schrijer - WaarBenJij.nu Port Elisabeth, Township, St. Francis Bay - Reisverslag uit Knysna, Zuid-Afrika van Anke Schrijer - WaarBenJij.nu

Port Elisabeth, Township, St. Francis Bay

Blijf op de hoogte en volg Anke

29 Augustus 2016 | Zuid-Afrika, Knysna

Port Elisabeth, Township en St. Francis Bay

Het hotel in East London was erg gastvrij. De eigenaar had ons getrakteerd op een zelfgemaakte likeur, mmmm. Aangezien East London niet de mooiste stad is, zijn we er alleen doorheen gereden met een Japanse fotostrip bij de Cityhall. Onze koffiestop was in Port Albert, een erg leuk kustplaatsen, al kreeg je wel een beetje een CenterParcs Port Zeelande gevoel. Na de lunch was het nog een uurtje rijden naar Port Elisabeth, waar we de Township hebben bezocht.

Het bezoek aan de Township was er gemengd en op sommige momenten onbegrijpelijk. Aan de ene kant doffe ellende, smerig en armoede, aan de andere kant vrolijkheid, vriendelijkheid, villa's en ook gezelligheid. overal staan kinderen je op te wachten voor een high Five, maar ondertussen staan ze wel op blote voeten te springen. Het is enorm smerig, maar dan denk ik: waarom? Waarom ruimen alle werkelozen het niet op, waarom je het überhaupt op de grond? Er staan veel krottenhuisjes, maar op sommige huisjes staan wel schotels gemonteerd, wat niet wegneemt dat ik zo niet zou kunnen wonen. Na stukjes lopen en een toer met de bus, kwamen we bij een soort pub. Hier hebben we gegeten, gedronken, gezongen, geluisterd, geklapt en gelachen.

Na terugkomst was het tijd voor een leuke avond op het terras van het hotel. Van twee Amsterdammers leren Keezen tot met zijn twaalven een potje "who is the man" spelen. Na een relaxe ochtend was het tijd om door te rijden naar St. Francis Bay, maar niet voordat we een stadstour door Port Elisabeth hadden gemaakt. Het resort St. Francis Bay is het mooiste tot nu toe en lekker dicht bij het strand. Helaas sloeg het weer om, maar het was nog steeds heerlijk om een strandwandeling te maken. Dus na de lunch: op naar de pinguïns. Daar aangekomen bleek het om een opvang van pinguïns te gaan, maar toch schattig om te zien. De rest van de dag lekker gelezen, geslapen en vooral niet teveel gedaan.

Vanmorgen was het tijd om door te reizen naar Knysna. We zijn als eerste gestopt bij the Big Tree voor een kleine wandeling. Vervolgens zijn we doorgereden naar het Tsitsikamma Nationalpark voor een trekking van ongeveer twee kilometer. Na een kilometer moet je een drietal hangbruggen oversteken, niet zo hoog (7 meter) maar het kon wel wiebelig zijn (zeker als ze erop staan te springen). Het was een mooie tocht, maar met al die trappen niet de makkelijkste. Na de lunch was het tijd om door te rijden naar Bloukrans Brigde. Spectaculair om te zien, maar wat is het K (met een grote hoofdletter), dat ik niet heb kunnen springen.

Via Plettenbergbaai, waar we morgen walvissen gaan spotten, zijn we doorgereden naar Knysna om daar een boottocht over de lagune te maken. De boottocht was heerlijk, zeker het eerste stuk. Lekker liggen met een biertje in de hand op de netten van de catamaran. Na een tijdje ging het harder waaien en werd het wat frisser, maar was toch nog erg relax en met de zonsondergang ook zeker mooi. Goede afsluiter van de dag.

• 29 Augustus 2016 - 20:24

Lijm:

Hoi Anke, wat heb jij een top vakantie

• 30 Augustus 2016 - 09:10

Anke Schrijer:

Echt wel Henny, is helemaal top! En nog een week te gaan.

• 31 Augustus 2016 - 19:46

Angelique:

hoi Ank, het lijkt me net als die andere weer een geweldige reis!! geniet nog even